• 100% elektrisch en ouderwets mooi

  • Minimale ecologische voetafdruk

De Zegers Faraday is het resultaat van onze unieke benadering op het gebied van volledig elektrisch varen. Neem contact met ons op en ervaar het zelf.

Een nieuwe benadering van volledig elektrisch varen.

Zegers Faraday is werkelijk een nieuwe vaarbeleving. Ontwikkeld vanuit het verlangen te varen zonder de omgeving te beroeren. Varend in stilte en laag op het water, voel je je al snel één met de natuur. Het design springt direct in het oog met haar ranke lijnen, geïnspireerd op de Engelse ‘Thames Wherry’. Kies voor optimaal vaargenot met deze lichtgewicht en trailerbare boot met unieke vaareigenschappen.

Handgemaakt in Nederland, met passie voor duurzaamheid.

Zegers Faraday vaart moeiteloos, is rap op snelheid en wendbaar. De boot is 5,74 meter lang, biedt comfortabel plaats aan vier tot vijf personen. Zegers Faraday is ambachtelijk gebouwd door een Nederlands familiebedrijf met nautische historie en ervaring. En een grote passie en oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Door de ambachtelijke werkwijze is maatwerk de standaard.

Vaartijd: 6-8 uur (50 km). Uitbreidbaar tot 20 uur (170 km)

Zegers Faraday is speciaal ontworpen voor elektrische voortstuwing en wordt standaard geleverd met een inductiemotor van een Europese fabrikant. Met het standaard loodaccu-pakket van 5,6 kWh heeft de Zegers Faraday een ruime vaartijd van 6 tot 8 uur of 50+ km (uitbreidbaar tot 20 uur/170 km). Laad de Faraday eenvoudig op bij elk stopcontact met de bijgeleverde walstroomkabel.

Veel natuurgebieden zijn al, of worden gesloten voor boten die worden aangedreven door fossiele brandstof

De Zegers Faraday in cijfers:

CRUISE SPEED

8,5

km/h

TOP SPEED

10,5

km/h

BEAM

1,50

meter

LOA

5,74

meter

RANGE

8 hrs (50km)

exp. to 20 hrs (170 km)

1
2
3
4
1

Volledig elektrisch, klassieke ranke lijnen, uniek, wendbaar, snel, grote range en prima trailerbaar.

Zegers Faraday vaart moeiteloos, is rap op snelheid en wendbaar. De boot is 5,74 meter lang, biedt comfortabel plaats aan vier tot vijf personen. Zegers Faraday is ambachtelijk gebouwd door een Nederlands familiebedrijf met grote passie en oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Door de ambachtelijke werkwijze is maatwerk de standaard.

2

Toon Zegers:

“Jaren research, ontwikkelaars en fabrikanten bezoeken en samen met hen testen, testen en nog eens testen, heb ik er aan besteed. En het was de moeite meer dan waard. Dit is de beste elektromotor voor dit type boot, geen twijfel mogelijk. We wilden ook voor niets minder gaan, want bij alles wat we doen kiezen we steeds voor het beste materiaal.”

3

Lisa Zegers:

“Men vindt mij soms lastig, omdat ik geen genoegen neem met minder dan het beste. Zie mij als de poortwachter. En eerlijk gezegd vind ik het gewoon normaal, het is wat een klant van ons verwachten mag. Zij geven ons het vertrouwen en willen een mooie boot van de beste kwaliteit, precies zoals ze tijdens de proefvaart hebben ervaren. En gelukkig denken wij er als familie allemaal zo over.”

4

Anne Zegers:

“Voor ons zijn duurzaamheid, leefklimaat, energietransitie en de verantwoordelijkheid die we met zijn allen hebben voor de toekomst geen loze begrippen of handige marketingtools. Het zijn onze kernwaarden en uitgangspunten bij alles wat we doen en elke beslissing die we nemen. Dat betekent dus ook dat we blijven ontwikkelen, zoveel mogelijk gebruik maken van materialen waar we de herkomst van kennen en altijd op zoek zijn naar mooie en duurzame oplossingen.”

Zegers Faraday staat voor ambacht en kwaliteit. Van het technisch ontwerp en de materiaalkeuze tot de bouw en engineering is deze unieke boot het creatieve en baanbrekende product van Toon, Anne en Lisa Zegers.

Zegers Faraday is de nieuwe benadering op het gebied van volledig elektrisch varen.

Boten zijn Toon’s lust en zijn leven. Als engineer en monteur werkt hij al meer dan 35 jaar bij werven en superjachtbouwers.
Zijn dochters Anne en Lisa voltooiden in 2019 de opleiding jachtbouw aan het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam.

Wat men over de Zegers Faraday te zeggen heeft

“Na varen in de Zegers Faraday wil je nooit meer terug naar een ‘gewone’ (motor)boot! Met de elektrische motor glijdt de boot geruisloos en snel door ’t water, je voelt je één met je omgeving. En je bent gewoon verstaanbaar. Als iemand die geniet van de natuur is het een prettig idee dat je de omgeving niet vervuilt. Stank is verleden tijd.

De Faraday is ook prachtig om te zien: mooie kleuren en strakke afwerking. Over elk detail is nagedacht!”

“Wat deze boot bijzonder maakt zijn de fantastische vaareigenschappen. Ik zeil veel en deze boot voelt als de zeilboot onder de motorboten: stil, vaart heel vlot en is één met het water. Daarnaast is de Faraday ook nog eens erg mooi, echt een boot om trots op te zijn.”

Samen met Lisa, Anne, Toon en Marisca Zegers werken aan de toekomst van Zegers Faraday is een feest en een voorrecht. Ze hebben een unieke boot ontworpen en gebouwd, volledig in lijn met hun overtuigingen op het gebied van klimaat, energietransitie en duurzaamheid.

De vaareigenschappen zijn verbluffend en het niveau van afwerking is ongeëvenaard. Moderne techniek gecombineerd met klassieke lijnen.

Elke keer als ik in de werkplaats kom ben ik weer verbaasd over het vakmanschap en de aandacht die deze makers hebben voor elk detail. Van het perfect afgewerkte houtwerk tot het prachtig gepolijste RVS. Als vakman kan ik eerlijk zeggen, “game recognizes game”. Ik heb nog nooit in een boot gezeten die zo soepel en elegant door het water beweegt. Door de elektrische aandrijving en de zelf ontworpen romp manoeuvreert ze door het water als een gazelle op het land. De topsnelheid is snel bereikt en zelfs dan kun je er meer dan 6 uur mee varen, echt geweldig. Dit is de boot voor de toekomst.

Zegers Faraday is speciaal ontworpen voor elektrische voortstuwing en wordt standaard geleverd met een inductiemotor van een Europese fabrikant. Uitgerust met het standaard loodaccu-pakket van 5,6 kWh heeft de Zegers Faraday een ruime vaartijd van zes tot acht uur of 50+ km (uit te breiden tot 20 uur / 170 km). Laad de Faraday eenvoudig op bij elk willekeurig stopcontact met de bijgeleverde walstroomkabel.

PLAN EEN PROEFVAART

Zegers Faraday is speciaal ontworpen voor elektrische voortstuwing en wordt standaard geleverd met een inductiemotor van een Europese fabrikant. Uitgerust met het standaard loodaccu-pakket van 5,6 kWh heeft de Zegers Faraday een ruime vaartijd van zes tot acht uur of 50+ km (accupakketten met meer capaciteit mogelijk). Laad de Faraday eenvoudig op bij elk willekeurig stopcontact met de bijgeleverde walstroomkabel.

PLAN EEN PROEFVAART

Elektrisch varen is fantastisch, vooral als je de juiste elektromotor in de boot hebt liggen.

SCHRIJF JE HIER IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF (MAX. 4 X PER JAAR):

Translate »